Известие

Collapse
No announcement yet.

МАСЛО НА СКОРОСТНАТА КУТИЯ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• МАСЛО НА СКОРОСТНАТА КУТИЯ

Скоростната ми кутия отдолу е омаслената цялата с проззрачно масло /явно не е от двигателя, който си е сух/. Скоростният ми лост хлопа на място и на първа и задна по трудно включва. Въпросът ми е:
    От къде се долива/налива масло в скоростната кутия ? И СТАРОТО МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗТОЧВА ???
    146
    Last edited by Nikinew; d.m.y г., 19:18.
    ALFA 146 1.6 TWIN SPARK 2000 г. 120 к. с.

Първоначално публикувано от Nikinew Покажи съобщение
    Скоростната ми кутия отдолу е омаслената цялата с проззрачно масло /явно не е от двигателя, който си е сух/. Скоростният ми лост хлопа на място и на първа и задна по трудно включва. Въпросът ми е:
    От къде се долива/налива масло в скоростната кутия ? И СТАРОТО МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗТОЧВА ???
    146
    Има 2 пробки на самата кутия,едната за източване е отдолу,а другата за доливане така по спомени мисля че беше бличко до помпата на съединителя горе-долу по средата на кутията катоя гледаш отпред
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Ето
      Attached Files
      sigpicex
      147Q2
      300bhp/606nm
      Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

мн мерси

Comment

Има вероятност обаче маслото да е от семеринга на коляновия вал,той си е болка на ТС-а
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Днес един майстор на скоростни кутии я погледна от страни и каза че по вероятно омасляването да е от хидравличната система... ама тай с "такива коли" не се занимавал. Да съм продължавал така да си я карам...
            Last edited by Nikinew; d.m.y г., 18:49.

Comment

Първоначално публикувано от Nikinew Покажи съобщение
              Днес един майстор на скоростни кутии я погледна от страни и каза че по вероятно омасляването да е от хидравличната система... ама тай с "такива коли" не се занимавал. Да съм продължавал така да си я карам...
              Еми виж,нали е бистро маслото,какъв цвят е.И на мен ми течеше рейката и затова я сменях с нова.Ако е червено маслото и казанчето за хидравлична течност е намаляло,може сам да се сетиш за какво става дума
              Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
              Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
              Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
              Mercedes Benz A170 CDI FL '01
              Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

...ам нормално си е нивото на хидравл. течност ...ама са омаслени носачите под скоростната кутия с прозр масло ?!?
                Last edited by Nikinew; d.m.y г., 21:27.

Comment

колега погледни и нивото на спирачната течност как е макар че ако са омаслени носачите би трябвало да го няма до сего,а ако е там скоростите най-вероятно
                  Alfa Romeo 155 2,0 T.Spark

Comment

Working...
                  X